Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Υποβολή αίτησης για μόνιμη κατοικία όταν είστε εκτός κατάστασης

Υποβολή αίτησης για μόνιμη κατοικία όταν είστε εκτός κατάστασης

Υποβολή αίτησης για μόνιμη κατοικία όταν είστε εκτός κατάστασης

Εάν έχετε χάσει το καθεστώς μετανάστευσης στον Καναδά, μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν έχετε επιλογές. Ωστόσο, υπάρχουν διαθέσιμες ευκαιρίες για προσωρινούς διαμένοντες εκτός κατάστασης να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι Καναδά.

Δωρεάν Αξιολόγηση

Τι σημαίνει να είσαι εκτός κατάστασης;

Η κατοχή ιδιότητας σημαίνει ότι ένα άτομο επιτρέπεται νόμιμα να βρίσκεται στον Καναδά. Ένα άτομο μπορεί να έχει καθεστώς προσωρινής διαμονής εάν έχει άδεια να παραμείνει στη χώρα προσωρινά αλλά δεν του έχει χορηγηθεί μόνιμη διαμονή. Το καθεστώς προσωρινής διαμονής παρέχεται με άδεια εργασίας ή σπουδών, βίζα ή σφραγίδα σε διαβατήριο.

Οι άδειες και οι βίζες θα δηλώνουν πότε λήγουν. Εάν διαθέτετε ένα από αυτά τα έγγραφα, τότε έχετε προσωρινό καθεστώς στον Καναδά μέχρι την ημερομηνία που καθορίζεται στο έγγραφό σας.

Η παραμονή πέρα ​​από την ημερομηνία λήξης του καθεστώτος αποτελεί παράβαση σύμφωνα με την καναδική νομοθεσία για τη μετανάστευση. Εάν ένα άτομο δεν έχει υποβάλει αίτηση για παράταση της παραμονής του στον Καναδά πριν λήξει το καθεστώς του, αναμένεται να εγκαταλείψει τη χώρα.

Εάν το καθεστώς προσωρινής διαμονής σας έχει λήξει και θέλετε να παραμείνετε στον Καναδά, το πρώτο βήμα της ενέργειάς σας θα πρέπει πάντα να είναι να υποβάλετε αίτηση για αποκατάσταση του καθεστώτος. Πρέπει να κάνετε αίτηση για αποκατάσταση εντός 90 ημερών από την ημερομηνία λήξης της κατάστασής σας.

Εάν έχουν περάσει περισσότερες από 90 ημέρες από τη λήξη της προσωρινής σας κατάστασης, έχετε πολύ περιορισμένες επιλογές να παραμείνετε στον Καναδά.

Αιγίδα

Μία από τις λίγες επιλογές που είναι διαθέσιμες σε άτομα που είναι εκτός κατάστασης είναι η χορηγία συζύγου. Κάποιος που ζει με τον Καναδό σύζυγό του ή τον σύντροφό του μπορεί να λάβει χορηγία για μόνιμη διαμονή.

Ακριβώς όπως κάθε αίτηση στο πλαίσιο της συζυγικής χορηγίας, οι σύντροφοι στη σχέση πρέπει να μπορούν να αποδείξουν στους υπαλλήλους μετανάστευσης ότι η σχέση τους είναι πραγματική. Η σχέση πρέπει να πληροί τις νομικές απαιτήσεις που καθορίζουν το γάμο ή τη σύμπραξη κοινού δικαίου.

Express Entry

Ορισμένοι υποψήφιοι στην ομοσπονδιακή ομάδα Express Entry είναι προσωρινοί αλλοδαποί εργαζόμενοι ή φοιτητές στον Καναδά. Είναι πιθανό η προσωρινή τους κατάσταση να λήξει όσο περιμένουν στην πισίνα για να λάβουν μια πρόσκληση για να υποβάλουν αίτηση για μόνιμη διαμονή.

Εάν συμβεί αυτό, είναι πιθανό η βαθμολογία του Comprehensive Ranking System (CRS) του υποψηφίου να πέσει. Ωστόσο, το προφίλ του υποψηφίου θα παραμείνει ενεργό στο pool, ακόμη και αν η ιδιότητά του έχει λήξει.

Εφόσον υποβάλετε αίτηση για να επαναφέρετε την κατάστασή σας εντός 90 ημερών και συμμορφώνεστε με τους όρους και τους περιορισμούς σχετικά με την κατάστασή σας, όπως η μη εργασία ή η έξοδος από τη χώρα σε περίπτωση απόρριψης της αίτησής σας, δεν θα υπάρχει πραγματικός αντίκτυπος στο αρχείο Express Entry.

Διατηρημένη κατάσταση: Εάν η προσωρινή σας κατάσταση έχει λήξει, αλλά έχετε ήδη υποβάλει αίτηση για παράταση ή νέα κατάσταση, τότε έχετε διατηρήσει την κατάσταση κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας αυτής της αίτησης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εργαστείτε υπό τις συνθήκες της προηγούμενης κατάστασής σας, ενώ περιμένετε να ολοκληρωθεί η επεξεργασία της νέας αίτησής σας.

Καθεστώς υπέρβασης της διαμονής σε άλλη χώρα

Εάν βρίσκεστε εκτός κατάστασης σε άλλη χώρα, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν πρέπει να ανησυχείτε μήπως επηρεάσει την αίτησή σας για μόνιμη διαμονή στον Καναδά. Ωστόσο, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά οποιαδήποτε αίτηση υποβάλετε για προσωρινή διαμονή στον Καναδά.

Οι αξιωματικοί του IRCC αξιολογούν τις αιτήσεις προσωρινής διαμονής για να αποφασίσουν εάν ο αιτών πληροί ή όχι τα κριτήρια για την άδεια και εάν είναι πιθανό να συμμορφωθεί ή όχι με τους όρους της διαμονής του. Με άλλα λόγια, πόσο πιθανό είναι να φύγετε από τη χώρα μόλις λήξει η ιδιότητά σας.

Εάν παρατείνετε ήδη την ιδιότητά σας σε άλλη χώρα, ο υπεύθυνος έκδοσης βίζας θα μπορούσε να έχει λόγους να πιστεύει ότι θα παραμείνετε στον Καναδά και μπορεί να αρνηθεί την αίτησή σας.

Όταν υποβάλλετε αίτηση για μόνιμη διαμονή, από την άλλη πλευρά, πρέπει να δείξετε ότι σκοπεύετε να μείνετε στον Καναδά και όχι ότι σκοπεύετε να φύγετε μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Έτσι, εκτός εάν υπάρχει εγκληματικότητα στην έλλειψη ιδιότητας σας, πιθανότατα δεν θα ληφθεί υπόψη στην αίτησή σας για μόνιμη διαμονή.

Θέλετε να μεταναστεύσετε στον Καναδά; Ολοκληρώστε τη δωρεάν διαδικτυακή μας αξιολόγηση για να ανακαλύψετε όλες τις επιλογές μετανάστευσης στον Καναδά!

Δωρεάν Αξιολόγηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.