Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Τι θα γινόταν αν ο Καναδάς σταματούσε να δέχεται μετανάστες

Τι θα γινόταν αν ο Καναδάς σταματούσε να δέχεται μετανάστες

Τι θα γινόταν αν ο Καναδάς σταματούσε να δέχεται μετανάστες

Σε ένα έκθεση που δημοσιεύθηκε στις αρχές του μήναο Συνεδριακό Συμβούλιο του Καναδά εξέτασε τι ακριβώς θα συνέβαινε εάν ο Καναδάς σταματούσε να δέχεται μετανάστες. ο αποκαλύπτει η έκθεση ότι χωρίς μεγάλο αριθμό νέων μεταναστών κάθε χρόνο, η καναδική οικονομία θα εξασθενούσε και θα επιβραδύνει. Αντίθετα, με την αύξηση των στόχων μετανάστευσης, θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της καναδικής οικονομίας και του εργατικού δυναμικού!

Δωρεάν Αξιολόγηση

Καναδάς 2040: Χωρίς Μετανάστευση έναντι Περισσότερης Μετανάστευσης

Η έκθεση εξέτασε δύο υποθετικές καταστάσεις και τις επιπτώσεις που θα είχαν στον Καναδά. Το πρώτο υποθετικό ρώτησε: «Τι θα συνέβαινε αν ο Καναδάς σταματούσε να δέχεται νέους μετανάστες;» Και το δεύτερο υποθετικό ρώτησε: «Τι θα συνέβαινε αν ο Καναδάς αύξανε τον αριθμό των μεταναστών που δέχεται;»

Τα αποτελέσματα της έκθεσης ευθυγραμμίζονται με αυτό που έχει δείξει η έρευνα στο παρελθόν: ότι η μετανάστευση είναι ένα ζωτικό εργαλείο για την ανάπτυξη της οικονομίας του Καναδά μακροπρόθεσμα.

Τι θα γινόταν αν ο Καναδάς σταματούσε να δέχεται νέους μετανάστες;

Σύμφωνα με την έκθεση, εάν ο Καναδάς σταματούσε να δέχεται νέους μετανάστες, η οικονομία της χώρας θα υποφέρει. Η δυνητική οικονομική ανάπτυξη του Καναδά θα επιβραδυνθεί από κατά μέσο όρο 1,9% σε περίπου 1,3% ετησίως χωρίς ετήσια εισροή μεταναστών. Επίσης, η μέση ηλικία του πληθυσμού θα αυξηθεί, με σχεδόν το 27% του πληθυσμού να είναι άνω των 65 ετών έως το έτος 2040.

Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι εάν ο Καναδάς περιόριζε τα μεταναστευτικά του προγράμματα, αυτό θα είχε αναμφισβήτητα αρνητική επίδραση στη χώρα συνολικά και στην ποιότητα ζωής που απολαμβάνουν όλοι οι Καναδοί.

Τι θα γινόταν αν ο Καναδάς αύξανε τον αριθμό των μεταναστών που δέχεται;

Η έκθεση εξετάζει επίσης τον πιθανό αντίκτυπο της αύξησης των ετήσιων στόχων μετανάστευσης. Ενώ τα τρέχοντα επίπεδα μετανάστευσης του Καναδά στοχεύουν να δεχτούν έναν αριθμό μεταναστών που αντιστοιχεί περίπου στο 0,8% του καναδικού πληθυσμού, η έκθεση εξετάζει τι θα συνέβαινε εάν ο αριθμός αυτός αυξηθεί στο 1% του καναδικού πληθυσμού.

Αυξάνοντας τα επίπεδα μετανάστευσης, η έκθεση προβλέπει ότι ο Καναδάς θα είναι καλύτερα εξοπλισμένος για να χειριστεί τον γηράσκον πληθυσμό του, ειδικά όσον αφορά τις απαιτήσεις που θέτει ένας ηλικιωμένος πληθυσμός για υπηρεσίες υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών. Επίσης, με αυξημένα επίπεδα μετανάστευσης, η καναδική οικονομία θα συνέχιζε μια μέτρια ανάπτυξη.

Στόχοι Μετανάστευσης του Καναδά

Ο Καναδάς αύξησε τα επίπεδα μετανάστευσης σε ιστορικά υψηλά τα επόμενα τρία χρόνια. Πολλοί ειδικοί στο παρελθόν έχουν υποστηρίξει τα οφέλη των αυξημένων επιπέδων μετανάστευσης, ορισμένοι μάλιστα προτείνουν να τεθεί ο ετήσιος στόχος μετανάστευσης στις 450.000 ετησίως. Ενώ τα επίπεδα μετανάστευσης εξακολουθούν να είναι κάτω από το 1% του συνολικού πληθυσμού του Καναδά, είναι σαφές ότι η καναδική κυβέρνηση αναγνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι μετανάστες στη διατήρηση της καναδικής οικονομίας και θα συνεχίσει να δέχεται μεγάλο αριθμό μεταναστών τα επόμενα χρόνια.

Ενδιαφέρεστε για μετανάστευση στον Καναδά; Ανακαλύψτε τις επιλογές μετανάστευσης ολοκληρώνοντας τη δωρεάν αξιολόγησή μας! Θα εξετάσουμε τις απαντήσεις σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συζητήσουμε τον καλύτερο τρόπο μετανάστευσης για εσάς!

Δωρεάν Αξιολόγηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.