Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Καναδικές Επιλογές Μετανάστευσης για Νοσηλευτές

Καναδικές Επιλογές Μετανάστευσης για Νοσηλευτές

Καναδικές Επιλογές Μετανάστευσης για Νοσηλευτές

Οι νοσοκόμες έχουν μεγάλη ζήτηση σε όλο τον Καναδά. για αυτόν τον λόγο, υπάρχουν πολλές επιλογές μετανάστευσης στον Καναδά για να διαλέξουν οι νοσηλευτές. Ως νοσοκόμα, μπορεί να έχετε τα προσόντα να έρθετε στον Καναδά ως ειδικευμένος εργάτης μέσω ενός από τα πολλά προγράμματα οικονομικής μετανάστευσης τόσο σε ομοσπονδιακό όσο και σε επαρχιακό επίπεδο.

Δωρεάν Αξιολόγηση

Υπάρχουν τέσσερις κύριοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να έρθετε στον Καναδά ως νοσοκόμα:

  1. Express Entry
  2. Μετανάστευση στο Κεμπέκ
  3. Επαρχιακά Προγράμματα Υποψηφίων
  4. Σπουδές στον Καναδά

Express Entry

Ο κωδικός εργασίας για νοσηλευτές είναι 3012, ο οποίος εμπίπτει στον τύπο δεξιοτήτων Α. Αυτό σημαίνει ότι οι νοσηλευτές μπορούν να πληρούν τις προϋποθέσεις για Express Entry στο πλαίσιο του Ομοσπονδιακού Προγράμματος Εξειδίκευσης Εργαζομένων (FSW) ή της Καναδικής Κατηγορίας Εμπειρίας (CEC) εάν πληρούν τις απαιτήσεις του προγράμματος. Για να υποβάλουν αίτηση στο πλαίσιο του προγράμματος FSW, οι υποψήφιοι πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 67 από τους 100 πιθανούς πόντους με βάση παράγοντες όπως η εκπαίδευση, η ηλικία, η επαγγελματική τους εμπειρία και η γλωσσική τους επάρκεια.

Οι υποψήφιοι που πληρούν την ελάχιστη βαθμολογία μπορούν να υποβάλουν ένα προφίλ στο Express Entry pool. Μόλις εισέλθουν στην ομάδα, λαμβάνουν μια βαθμολογία Comprehensive Ranking System (CRS) από 1.200. Περιοδικά, στους υποψηφίους με την υψηλότερη κατάταξη στο pool Express Entry χορηγούνται Προσκλήσεις για Αίτηση (ITAs) για μόνιμη διαμονή.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του συστήματος Express Entry είναι ότι δεν υπάρχουν χρεώσεις για την υποβολή του προφίλ σας στο pool. Θα χρειαστεί να πληρώσετε μόνο τα κρατικά τέλη διεκπεραίωσης και το τέλος δικαιώματος μόνιμης διαμονής εάν λάβετε ITA. Εάν κληθείτε να υποβάλετε αίτηση για μόνιμη διαμονή, η αίτησή σας μπορεί να διεκπεραιωθεί μόλις έξι μήνες.

Η ελάχιστη απαίτηση βαθμολογίας IELTS για νοσηλευτές στο Express Entry εξαρτάται από το πλήρες προφίλ του ατόμου. Πρέπει να βαθμολογήσετε τουλάχιστον 6,0 σε καθεμία από τις τέσσερις γλωσσικές ικανότητες για να είστε επιλέξιμοι για Express Entry, αλλά μπορεί να χρειαστείτε διαφορετική βαθμολογία για να καλύψετε το βαθμό επιτυχίας των 67 πόντων. Οι δύο παρακάτω περιπτώσεις δείχνουν δύο διαφορετικά προφίλ νοσηλευτών.

Η Priya έχει μεταπτυχιακό στη νοσηλευτική από την Ινδία, το οποίο σύμφωνα με την Εκπαιδευτική Αξιολόγηση Διαπιστευτηρίων (ECA) είναι ισοδύναμο με μεταπτυχιακό στον Καναδά. Είναι 37 ετών και έχει πενταετή εργασιακή εμπειρία. Όταν πήρε το IELTS πέρυσι, σημείωσε 7,0 σε κάθε γλωσσική ικανότητα. Δείτε τον παρακάτω πίνακα για την ανάλυση σημείων FSW του Priya:

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΙ ΠΟΝΤΕΣ ΠΡΙΓΙΑ
Εκπαίδευση Πτυχίο μάστερ 23
Γλωσσική επάρκεια 7,0/7,0/7,0/7,0 22
Ηλικία 37 10
Προϋπηρεσία 5 χρόνια 13
Τακτοποιημένη Απασχόληση Κανένας 0
Παράγοντες προσαρμοστικότητας Κανένας 0
ΣΥΝΟΛΟ 68/100

Φαίνεται ότι η Priya δικαιούται να υποβάλει προφίλ στο Express Entry, αφού έχει περάσει την ελάχιστη βαθμολογία επιτυχίας 67/100. Ωστόσο, εάν η Priya είχε σκοράρει μόνο 6,0 σε κάθε γλωσσική ικανότητα, δεν θα πληρούσε τις προϋποθέσεις. Αυτό δείχνει ότι πληροίτε την ελάχιστη απαιτούμενη βαθμολογία IELTS δεν σημαίνει πάντα ότι θα είστε επιλέξιμοι. Η βαθμολογία IELTS που χρειάζεστε εξαρτάται από το πλήρες προφίλ σας.

Ο Jayson είναι μια νοσοκόμα από τις Φιλιππίνες. Έχει πτυχίο Νοσηλευτικής από τις Φιλιππίνες, το οποίο σύμφωνα με την Εκπαιδευτική Αξιολόγηση Διαπιστευτηρίων (ECA) είναι ισοδύναμο με ένα διετές μεταλυκειακό πτυχίο στον Καναδά. Είναι 28 ετών, έχει έξι χρόνια εργασιακής εμπειρίας και σημείωσε 6,0 σε κάθε γλωσσική ικανότητα στο IELTS. Ανάλυση σημείων FSW του Jayson:

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΖΕΪΣΟΝ
ΠΟΝΤΕΣ
Εκπαίδευση Μεταλυκειακό πτυχίο – 2 έτη 19
Γλωσσική επάρκεια 6,0/6,0/6,0/6,0 16
Ηλικία 28 12
Προϋπηρεσία 6 χρόνια 15
Τακτοποιημένη Απασχόληση Κανένας 0
Παράγοντες προσαρμοστικότητας Κανένας 0
ΣΥΝΟΛΟ 62/100

Δυστυχώς, ο Jayson δεν πληροί τις προϋποθέσεις για Express Entry στο πλαίσιο του FSW. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί να κάνει για να βελτιώσει το σκορ του:

  1. Εάν ο Jayson έχει σύζυγο ή σύντροφο, θα μπορούσαν να κάνουν ένα τεστ γλώσσας. Εάν σκοράρει τουλάχιστον CLB 4, ο Jayson μπορεί να διεκδικήσει 5 επιπλέον πόντους, καθιστώντας τον κατάλληλο για Express Entry.
  2. Ο Jayson μπορεί να ξαναπάρει το IELTS του. Εάν μπορεί να βελτιώσει τη βαθμολογία του ώστε να μπορεί να διεκδικήσει τουλάχιστον 21 βαθμούς για τη γλωσσική του επάρκεια, θα πληροί τις προϋποθέσεις για το Express Entry.
  3. Μπορεί να προσπαθήσει να βρει δουλειά στον Καναδά. Εάν τον περιμένει μια έγκυρη προσφορά εργασίας στον Καναδά, μπορεί να διεκδικήσει 10 πόντους βάσει του παράγοντα «Καταχωρημένη Απασχόληση».

Μετανάστευση στο Κεμπέκ

Οι νοσοκόμες μπορεί επίσης να είναι επιλέξιμες για το πρόγραμμα Regular Skilled Worker Program (QSW) εάν συγκεντρώσουν τουλάχιστον 50 βαθμούς στο Πλέγμα επιλογής Κεμπέκ.

Οι επιλέξιμοι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν ένα προφίλ στην πύλη Arrima του Κεμπέκ, η οποία κατατάσσεται σε άλλο σύστημα βαθμών. Η κυβέρνηση του Κεμπέκ πραγματοποιεί τακτικές κληρώσεις Arrima, όπου καλεί τους υποψηφίους να υποβάλουν αίτηση για μόνιμη επιλογή. Οι νοσοκόμες στοχοποιούνται συχνά στις κληρώσεις Arrima του Κεμπέκ.

Εάν πληροίτε τα κριτήρια για QSW και μπορείτε να υποβάλετε αίτηση, υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα στο πρόγραμμα σε σύγκριση με το Express Entry:

  1. Δεν χρειάζεστε Εκπαιδευτική Αξιολόγηση Διαπιστευτηρίων (ECA) για το πτυχίο σας
  2. Δεν χρειάζεται να δείξετε ελάχιστα κεφάλαια διακανονισμού

Επαρχιακά Προγράμματα Υποψηφίων

Μια άλλη πιθανή επιλογή μετανάστευσης για νοσηλευτές που θα μεταναστεύσουν στον Καναδά είναι μέσω ενός Επαρχιακού Προγράμματος Υποψηφίων (PNP). Τα PNP είναι προγράμματα μετανάστευσης που εκτελούνται μέσω μιας συνεργασίας μεταξύ των επαρχιακών κυβερνήσεων και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Κάθε επαρχία στον Καναδά λειτουργεί το δικό της PNP με πολλαπλά ρεύματα, αλλά κάθε PNP οδηγεί στο ίδιο τελικό αποτέλεσμα: Καναδική μόνιμη κατοικία.

Ορισμένα PNP είναι ανοιχτά μόνο σε υποψηφίους που βρίσκονται ήδη στην ομοσπονδιακή ομάδα Express Entry. Η λήψη μιας υποψηφιότητας από ένα από αυτά τα PNP σας χορηγεί επιπλέον 600 πόντους CRS, εγγυώντας ουσιαστικά ότι θα λάβετε ένα ITA.

Πολλά PNP απαιτούν κάποιου είδους σύνδεση με την επαρχία που το λειτουργεί, όπως η οικογένεια που κατοικεί εκεί ή έχει προηγούμενη εμπειρία σπουδών ή εργασίας στην επαρχία. Άλλα PNPs έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν τα κενά δεξιοτήτων στην επαρχία, δεχόμενοι ειδικευμένους εργαζόμενους με εμπειρία σε επαγγέλματα που έχουν ζήτηση στην επαρχία.

Η ροή Προτεραιότητες Αγοράς Εργασίας του Προγράμματος Υποψηφίων της Νέας Σκωτίας (NSNP), για παράδειγμα, είναι ανοιχτή μόνο σε υποψήφιους με προφίλ Express Entry που έχουν εμπειρία σε συγκεκριμένα επαγγέλματα-στόχους. Η πρόκληση με αυτήν τη ροή είναι ότι δεν μπορείτε να κάνετε αίτηση χωρίς να λάβετε πρώτα πρόσκληση από την επαρχία. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, αυτό το ρεύμα έχει προσκαλέσει νοσηλευτές να υποβάλουν αίτηση για υποψηφιότητα. Ένα άλλο ρεύμα που λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο είναι το Human Capital Priorities Stream του Οντάριο, το οποίο επίσης συχνά καλεί τους νοσηλευτές να υποβάλουν αίτηση για υποψηφιότητα.

Σπουδές στον Καναδά

Ακόμα κι αν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για καμία από τις παραπάνω επιλογές μετανάστευσης, μπορεί και πάλι να μπορείτε να έρθετε στον Καναδά. Ως διεθνής φοιτητής, μπορείτε να βασιστείτε στο πτυχίο νοσηλευτικής σας για να βοηθήσετε στην προώθηση της καριέρας σας, ενώ ζείτε, σπουδάζετε και εργάζεστε στον Καναδά.

Η καναδική σας εκπαίδευση μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να αυξήσετε την επιλεξιμότητά σας για μόνιμη μετανάστευση όταν αποφοιτήσετε. Λάβετε υπόψη ότι τα προγράμματα μετανάστευσης στον Καναδά αλλάζουν συνεχώς, επομένως είναι αδύνατο να εγγυηθούμε ότι τα κριτήρια επιλεξιμότητας οποιουδήποτε από τα υπάρχοντα προγράμματα θα είναι τα ίδια μέχρι τη στιγμή που θα αποφοιτήσετε. Τούτου λεχθέντος, σύμφωνα με το τρέχον σύστημα, ένα καναδικό πτυχίο μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Για παράδειγμα, ας δούμε την περίπτωση #2: Jayson. Εάν ο Jayson δεν είναι σε θέση να βελτιώσει τη βαθμολογία του στο FSW, θα μπορούσε να επωφεληθεί αν έρθει στον Καναδά για να σπουδάσει πρώτα. Το δεύτερο πτυχίο θα του επέτρεπε να διεκδικήσει επιπλέον πόντους για την εκπαίδευσή του και η γλωσσική του επάρκεια πιθανότατα θα βελτιωνόταν από τη ζωή και τις σπουδές στον Καναδά. Θα μπορούσε επίσης να διεκδικήσει 5 επιπλέον πόντους στους «Παράγοντες Προσαρμοστικότητας» για τις προηγούμενες σπουδές του στον Καναδά. Δεδομένου ότι είναι ήδη μόλις 5 βαθμούς κάτω από την ελάχιστη βαθμολογία επιτυχίας, θα πληρούσε τις προϋποθέσεις για Express Entry μετά την αποφοίτησή του.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε για να μεταναστεύσετε στον Καναδά ως νοσοκόμα. Το να μάθετε ποιες πληροίτε τις προϋποθέσεις μπορεί να είναι συντριπτικό. Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές σας για μετανάστευση στον Καναδά, η ολοκλήρωση της δωρεάν διαδικτυακής μας αξιολόγησης μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις εικασίες από τη διαδικασία μετανάστευσης.

Δωρεάν Αξιολόγηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.