Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Καναδάς «Πράσινη Κάρτα»: Καναδική Μόνιμη Διαμονή

Καναδάς «Πράσινη Κάρτα»: Καναδική Μόνιμη Διαμονή

Κορυφαίοι 4 τρόποι μετανάστευσης στο Τορόντο

Γνωρίζατε ότι ο Καναδάς έχει τη δική του έκδοση της Πράσινης Κάρτας των Ηνωμένων Πολιτειών; Η Canadian Permanent Resident Card επιτρέπει στα άτομα να εργάζονται και να μετακινούνται ελεύθερα εντός του Καναδά ως μόνιμοι κάτοικοι, για όσο διάστημα επιθυμούν.

Δωρεάν Αξιολόγηση

Η «πράσινη κάρτα» του Καναδά

Η δημοφιλής Πράσινη Κάρτα είναι ένα έγγραφο κατάστασης των Ηνωμένων Πολιτειών που επιτρέπει σε ένα άτομο να εισέλθει νόμιμα, να διαμένει και να εργάζεται στις ΗΠΑ ως μόνιμος κάτοικος. Η δική του εκδοχή της «Πράσινης Κάρτας» του Καναδά, είναι γνωστή ως Καναδική Κάρτα Μόνιμου Κατοίκου. Και στις δύο περιπτώσεις, αυτές οι κάρτες μετανάστευσης επιτρέπουν στα άτομα να ζουν και να εργάζονται είτε στον Καναδά είτε στις ΗΠΑ, αντίστοιχα.

Για να αποκτήσετε μια κάρτα PR, πρέπει να κάνετε αίτηση για μόνιμη διαμονή στον Καναδά. Ο Καναδάς δέχεται περισσότερους μετανάστες κατά κεφαλήν από οποιαδήποτε άλλη χώρα στη Βόρεια Αμερική. Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να μεταναστεύσετε στον Καναδά ως μόνιμος κάτοικος, ξεκινήστε συμπληρώνοντας τη διαδικτυακή φόρμα αξιολόγησης.

Καναδική κάρτα μόνιμου κατοίκου εναντίον αμερικανικής πράσινης κάρτας

Η καναδική κάρτα δημοσίων σχέσεων και η αμερικανική πράσινη κάρτα δίνονται και οι δύο σε άτομα που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό που μεταναστεύουν στις χώρες αλλά δεν έχουν ακόμη γίνει πολίτης.

Μία από τις κύριες διαφορές μεταξύ της καναδικής κάρτας PR και της αμερικανικής πράσινης κάρτας είναι τα δικαιώματα που δίνονται στους κατόχους της κάρτας.

Η καναδική κάρτα δημοσίων σχέσεων είναι ένα έγγραφο ταυτότητας και ταξιδιωτικό έγγραφο για μόνιμους κατοίκους. Οι μόνιμοι κάτοικοι του Καναδά δεν απαιτείται να έχουν την κάρτα PR τους και τους παραχωρούνται δικαιώματα που δεν είναι εγγενή στην ίδια την κάρτα. Η κάρτα PR απαιτείται για επανείσοδο μόνο εάν ταξιδεύετε εκτός Καναδά.

Οι ΗΠΑ, από την άλλη πλευρά, απαιτούν νομικά από τους κατόχους Πράσινης Κάρτας άνω των 18 ετών να έχουν πάντα μαζί τους τις κάρτες τους. Οι κάτοχοι πράσινης κάρτας μπορούν να σταματήσουν από τις αρχές των ΗΠΑ ανά πάσα στιγμή και να τους ζητηθεί να επιδείξουν το έγγραφο κατάστασής τους.

Οφέλη Μόνιμης Διαμονής

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την κατοχή του καθεστώτος μόνιμου κατοίκου στον Καναδά. Σύμφωνα με τον Καναδικό Χάρτη Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν το δικαίωμα ζουν και εργάζονται οπουδήποτε στον Καναδά. Οι μόνιμοι κάτοικοι του Καναδά μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα σε όλη τη χώρα και να επιδιώκουν επιλογές απασχόλησης σε οποιαδήποτε επαρχία.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της μόνιμης διαμονής είναι η δυνατότητα χορηγίας της οικογένειάς τους εάν βρίσκονται στον Καναδά. Αυτό μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για να φέρει κάποιος τη σύζυγο ή το παιδί που μπορεί να κατοικεί σε άλλη χώρα. Εάν ένα άτομο γεννήσει στον Καναδά, αυτό το παιδί θα λάβει καναδική υπηκοότητα. Οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν επίσης πρόσβαση στις καθολικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης του Καναδά.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του Καναδά έχουν πολλά από τα ίδια δικαιώματα με τους Καναδούς πολίτες και μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υπηκοότητα αφού ζήσουν στον Καναδά για μόλις τρία χρόνια.

Διατήρηση Μόνιμης Κατοικίας

Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι ελεύθεροι να φύγουν και να εισέλθουν ξανά στον Καναδά όπως θέλουν. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, στο κύριο καθεστώς δημοσίων σχέσεων, οι μόνιμοι κάτοικοι πρέπει να διαμένουν φυσικά στον Καναδά για τουλάχιστον 730 ημέρες για κάθε περίοδο 5 ετών. Αυτές οι 730 ημέρες μπορούν να κατανεμηθούν στα 5 χρόνια και δεν χρειάζεται να είναι συνεχόμενες.

Εάν ένας μόνιμος κάτοικος δεν μείνει στον Καναδά για τον καθορισμένο χρόνο, μπορεί να του ανακληθεί η μόνιμη διαμονή. Κατά την επιστροφή στον Καναδά, οι μόνιμοι κάτοικοι πρέπει να προσκομίσουν την κάρτα μόνιμης διαμονής τους στον υπεύθυνο βίζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να μεταναστεύσετε στον Καναδά ως μόνιμος κάτοικος; Συμπληρώστε τη δωρεάν ηλεκτρονική φόρμα αξιολόγησης σήμερα!

Δωρεάν Αξιολόγηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.