Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Καναδάς εναντίον Μετανάστευσης ΗΠΑ – Canadim

Καναδάς εναντίον Μετανάστευσης ΗΠΑ – Canadim

Καναδάς εναντίον Μετανάστευσης ΗΠΑ - Canadim

Σκέφτεστε να μετακομίσετε στη Βόρεια Αμερική; Πολλοί άνθρωποι που σκέφτονται να μετακομίσουν στην ήπειρο θεωρούν τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά ως τις κύριες επιλογές τους. Πριν επιλέξετε μια χώρα, θα πρέπει να συγκρίνετε τις επιλογές σας. Έχουμε ετοιμάσει έναν μικρό οδηγό για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε σε αυτήν τη σύγκριση.

Δωρεάν Αξιολόγηση

Μετανάστευση στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ενας Αμερικάνος πράσινη κάρτα είναι ένα από τα πολυτιμότερα έγγραφα μετανάστευσης στον κόσμο. Δυστυχώς, αυτή η τιμή καθιστά απίστευτα δύσκολη την απόκτηση μιας πράσινης κάρτας.

Είναι πολύ λίγοι μονοπάτια σε καθεστώς μόνιμου κατοίκου ή πράσινης κάρτας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους είναι μέσω οικογενειακές σχέσεις. Οι πολίτες των ΗΠΑ και οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να ζητήσουν από τους συζύγους και τα μέλη της οικογένειάς τους να λάβουν πράσινες κάρτες.

Μια άλλη επιλογή είναι μέσω εργασία. Αυτή η επιλογή θα απαιτούσε από εσάς να έχετε έναν εργοδότη στις Ηνωμένες Πολιτείες να σας χορηγεί για τη μετανάστευση. Όσοι ήδη ζουν και εργάζονται νόμιμα στις ΗΠΑ έχουν την καλύτερη ευκαιρία να επιλεγούν για αυτό το ρεύμα. Ωστόσο, ακόμη και οι εργαζόμενοι με προσωρινή βίζα στις ΗΠΑ μπορεί να δυσκολεύονται να μεταβούν από τη βίζα τους στο καθεστώς μόνιμης διαμονής. Πέρυσι, οι ΗΠΑ εξέδωσαν μόνο περίπου 60.000 πράσινες κάρτες με βάση την απασχόληση. Αντίθετα, ο Καναδάς δέχθηκε πάνω από 230.000 οικονομικούς μετανάστες 2021.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρήσεις που επιτρέπουν τη χορηγία με βάση την απασχόληση. Κατατάσσονται με σειρά προτίμησης, με εκείνους που μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην αμερικανική οικονομία να κατατάσσονται υψηλότερα.

Χωρίς χορηγία από μέλος της οικογένειας ή εργοδότη, η λήψη πράσινης κάρτας μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχουν βέβαια ειδικές κατηγορίες μέσω των οποίων μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι μετανάστες, αλλά αυτές συχνά ισχύουν μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Μία από αυτές τις ειδικές κατηγορίες είναι το καθεστώς του πρόσφυγα ή του ασύλου.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η κατάσταση της αμερικανικής πολιτικής. Υπό την τρέχουσα προεδρική διοίκηση, είναι πιθανό να τεθούν σε εφαρμογή πιο περιοριστικές μεταναστευτικές πολιτικές τα επόμενα χρόνια.

Καναδική μετανάστευση

Σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το καναδικό σύστημα μετανάστευσης είναι σχετικά ανοιχτό. Το σύστημα Express Entry, που εισήχθη το 2015, παρέχει μια διαδρομή για το ισοδύναμο του Καναδά με πράσινη κάρτα, γνωστή ως μόνιμη κατοικία.

Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει τρία διαφορετικά προγράμματα μετανάστευσης που έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύουν τους καλύτερους ξένους εργαζόμενους. Τα προγράμματα Federal Skilled Worker, Federal Skilled Trades και Canadian Experience Class είναι όλα συστήματα που βασίζονται σε σημεία που επιλέγουν μετανάστες για μόνιμη διαμονή με βάση την εμπειρία, την εκπαίδευση, τις γλωσσικές ικανότητες και άλλα προσόντα.

Εκτός από τα προγράμματα Express Entry, κάθε επαρχία του Καναδά προσφέρει ροές μετανάστευσης γνωστά ως Επαρχιακά Προγράμματα Υποψηφίων. Τα περισσότερα από αυτά τα ρεύματα βασίζονται στις οικονομικές και δημογραφικές ανάγκες κάθε επαρχίας και μπορούν να χρησιμεύσουν ως γρήγορος δρόμος μέσω της ομάδας αιτούντων Express Entry.

Ο Καναδάς προσφέρει επίσης εξαιρετικές ευκαιρίες σε διεθνείς φοιτητές που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια και τα κολέγιά του. Μόλις οι αλλοδαποί φοιτητές ολοκληρώσουν τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους στον Καναδά, γίνονται επιλέξιμοι για άδειες εργασίας μετά την αποφοίτηση. Αυτές οι άδειες επιτρέπουν στους αλλοδαπούς φοιτητές να παραμείνουν και να εργαστούν στον Καναδά για έως και τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Αυτό δίνει μια μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσετε καναδική εργασιακή εμπειρία για την προετοιμασία για αίτηση για μόνιμη διαμονή!

Οι μόνιμοι κάτοικοι και οι πολίτες του Καναδά μπορούν να υποστηρίξουν τα μέλη της οικογένειάς τους για να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι. Οι αιτήσεις χορηγίας για τους συζύγους διεκπεραιώνονται συνήθως σε περίπου ένα χρόνο και η χορηγία για εξαρτώμενα τέκνα μπορεί να πάρει ακόμη λιγότερο χρόνο.

Ασφάλεια στον Καναδά εναντίον των ΗΠΑ

Ο Καναδάς συνήθως κατατάσσεται υψηλότερα για την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια από τις ΗΠΑ. US News’s Έκθεση Καλύτερων Χωρών 2021 έδωσε στον Καναδά βαθμολογία 96,7 στα 100 για την ασφάλεια. στην ίδια κλίμακα, οι Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν μόλις 10,8. Όταν συγκρίνουμε τα ποσοστά ανθρωποκτονιών ανά 100.000 άτομα, οι ΗΠΑ είναι περίπου 400% υψηλότερα από τον Καναδά. Ο Καναδάς προσφέρει επίσης δωρεάν καθολική υγειονομική περίθαλψη για μόνιμους κατοίκους και πολίτες, ανεξάρτητα από το καθεστώς εργασίας σας. Η ασφάλεια του Καναδά παρέχει ηρεμία στους υποψήφιους νεοφερμένους που δεν προσφέρεται απαραίτητα στις ΗΠΑ.

Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και ο Καναδάς είναι εξαιρετικά μέρη για να ξεκινήσετε μια ζωή στη Βόρεια Αμερική. Ωστόσο, ο Καναδάς προσφέρει περισσότερες επιλογές μετανάστευσης και ποιότητα ζωής σε αλλοδαπούς υπηκόους από τις ΗΠΑ.

Ακόμα αβέβαιο; Επικοινωνήστε με έναν εκπρόσωπο της ομάδας Canadim για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές σας για μετανάστευση στον Καναδά. Οι δικηγόροι και οι διαχειριστές υποθέσεων μπορούν να σας δώσουν πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας. Κάντε τη δωρεάν αξιολόγησή μας παρακάτω για να ξεκινήσετε σήμερα.

Δωρεάν Αξιολόγηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.